Nadokenske rolete se vgrajuje, če obnavljate objekt in boste vgradili nova okna ter pri menjavi izkoristili odprtino, kjer je bila prej lesena roletna omarica ali če gradite novogradnjo in želite maksimalno izolacijo. Nadokenske rolete so idealna rešitev za vse, ki želite dobro izolativnost, roletno omarico skrito pod ometom in vse funkcije, ki vam jih lahko nudi roleta.

PVC Nadokenska roletna kaseta se pritrdi nad okno in je vedno vgrajena istočasno z oknom v zidno odprtino. Z njihovo vgradnjo ohranite  izolativnost vašega okna, ker regulacija ni speljana skozi okenski profil. Enako kot ostali tipi rolet skrbijo za zmanjšanje izgube energije skozi steklene površine. S spuščeno roleto lahko pozimi privarčujete do 30% energije, poleti pa vas ščiti pred nastankom efekta tople grede, saj odbija sončne žarke, ki bi sicer segrevali vaš prostor. Zvočno izolativnost izboljšate za 20 % saj zadušijo do 10 db jakosti zvoka.


Kombinacija rolet in komarnikov v isti škatli je priporočljiva na oknih, ki jih odpirate za zračenje. Integriran rolo komarnik ponuja praktično rešitev. Pozimi, ali ko ga ne potrebujete,  se preprosto zvije v roletno kaseto do naslednje uporabe.

 

Regulacija ročna s trakom ali palico ali z elektromotorji na stikalo ali daljinski upravljalec.

   

Servisni pokrov je po vgradnji v prostoru dostopen za morebitna popravila in viden na čelnem delu. Če pa je želja tudi čelni del roletne kasete skriti pod omet, se servisni pokrov prilagodi za odpiranje s spodnje strani.