Podometni sistem je primeren pri vaši novogradnji ali adaptaciji pri kateri boste obnavljali tudi fasado. Predokenske podometne rolete so namenjene vgradnji na zunanji okenski okvir pred izdelavo fasade z namenom da omet roletno omarico prekrije, tako da ni vidna. V primeru popravil se servisni pokrov odpira na spodnji strani kasete, dostopen na zunanji strani. Na voljo sta dve različni kaseti. 90 stopinjska z ravnimi linijami ali 20 stopinjska za več svetlobe v prostoru in še večjo čvrstost servisnega pokrova  za zelo široka okna.


Da roletna omarica ne prekriva okna, je potrebno okensko preklado zidarko pripraviti za podometni sistem vgradnje rolet.


Spuščena podometna roleta pozimi pomeni prihranek toplote. Izguba skozi steklene površine se zmanjša tudi do 30%, kar znatno vpliva na znižanje stroškov ogrevanja.

 

Kombinacija rolet in komarnikov v isti škatli je priporočljiva na oknih, ki jih odpirate za zračenje. Integriran rolo komarnik  ponuja praktično rešitev. Pozimi, ali ko ga ne potrebujete,  se preprosto zvije v roletno kaseto do naslednje uporabe.

 

Regulacija ročna ali z elektromotorji na stikalo ali daljinski upravljalec.